Mléčno-čokoládová ganache krém (Frost Form)

28. 01. 2025, 16:16

Mléčno-čokoládová ganache krém (Frost Form)

Složení:

  • Mléčná čokoláda (gramáž dle velikosti dortu – viz tabulka)
  • Smetana ke šlehání (gramáž dle velikosti dortu – viz tabulka)

Postup:

  1. Přípravné ingredience:

    • Čokoládu nalámej na menší kousky.
    • Zahřej smetanu téměř k varu (ale nevař).
  2. Míchání ganache:

    • Horkou smetanu nalij na čokoládu a nechej chvíli stát.
    • Promíchej, dokud nevznikne hladký krém.
  3. Chlazení:

    • Nechej ganache vychladnout při pokojové teplotě 2 hodiny nebo
    • Urychlí proces v lednici (cca 45 minut).
  4. Použití:

    • Ganache lze ihned použít na potahování dortů, sušenek nebo perníčků.
    • Pokud se zbytek nepoužije, může se uchovat v lednici až týden nebo v mrazáku až 1–2 měsíce .

Tabulka množství pro různé velikosti dortů:

Velikost dortu Mléčná čokoláda (g) Smetana (g)
3” (8 cm kulatý) 260 g 115 g
4” (10 cm kulatý) 345 g 138 g
5” (13 cm kulatý) 540 g 216 g
6” (15 cm kulatý) 785 g 314 g
7” (18 cm kulatý) 1070 g 428 g
8” (20 cm kulatý) 1400 g 560 g
9” (22 cm kulatý) 1770 g 705 g
10” (25 cm kulatý) 2185 g 875 g
Čtverec 6” (15 cm) 1390 g 555 g
Srdce 6” (15 cm) 700 g 280 g
Srdce 8” (20 cm) 1180 g 470 g

Tipy:

✅ Mléčná a hořká čokoláda jsou vhodné pro ganache. Pokud použijete bílou čokoládu, je potřeba přidat menší množství smetany.
✅ Nepoužívej hrnky nebo mililitry – váž ingredience v gramech pro přesný výsledek.
✅ Pokud chceš jinou výšku dortu, vydělíš množství ingrediencí číslam 7 a vynásobím výšku.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Náš e-shop používá soubory cookie ke zlepšení Vašeho zážitku. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte, ale pokud si to přejete, můžete souhlasy upřesnit.  Přečtěte si více


Pokud nesouhlasíte s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím se vším
Nastavit Cookies
NEsouhlasím