Náš e-shop používá soubory cookie ke zlepšení Vašeho zážitku. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte, ale pokud si to přejete, můžete souhlasy upřesnit. Přečtěte si více
♥Formy frost Form u nás na e-shopu i v kamenné prodejně Jablonci nad Nisou ♥
Není snadné se v dnešní době zorientovat v nabídce potravinářských barev. Je jich na trhu takové množství, že pro nováčka může být jejich výběr velmi nelehký. Proto jsme pro vás vytvořili tento malý přehled barev, které nabízíme a návod, jak je správě používat.
Gelové barvy:
Jsou to koncentrované a tudíž velmi syté barvy, jejichž nosičem bývá cukrový sirup, nejčastěji glukozový nebo pšeničný. Jejich výhodou je, že neředí barvenou surovinu a ta si pak zachová svoji konzistenci. Proto se nejčastěji používají na probarvování modelovacích a potahovacích hmot. Gelovými barvami snadno obarvíte bílkovou polevu nebo královskou glazuru. Dále také klasické lité těsto nebo bílkovou směs na makronky.
Barvy balené v kelímcích vždy nabírejte pomocí čistého párátka, abyste si je nekontaminovali nečistotou. V nabídce máme ale i barvy balené v tubách či lahvičkách s aplikátory. Tam pak riziko znečištění odpadá.
Extra gelové barvy:
Pokud potřebujete docílit velmi sytého odstínu, použijte tyto barvy, které zakoupíte v základních odstínech. Použití je stejné jako u klasických gelových barev, ale stačí jich dát menší množství.
Pastelové gelové barvy:
Tyto barvy jsou určeny k vytvoření jemných pastelových odstínů.
Běloba:
Ta nám pomůže vytvořit světlý odstín jakékoliv barvy, při při malování na hmotu.
Prachové barvy:
Jsou to jemně mleté barevné pigmenty určené pro povrchové barvení a stínování zejména modelovacích a potahovacích hmot. Nejčastěji se používají na dokončovací práce při modelaci rostlin. Lze s nimi docílit sytých i jemných odstínů. Nanášejí se pomocí štětců. Pokud se do nich přidá čirý alkohol, lze s nimi na hmoty kreslit. Nabízíme je v opravdu široké škále odstínů. Buď klasické nebo s přidáním perleti pro vytvoření třpytivého efektu. Vašim výrobkům dodají strukturu a hloubku. Květinové vazby získají s jejich použitím realistický vzhled.
Jsou také rozpustné v tucích, takže s nimi obarvíte i těsta nebo krémy.
Barvy pro airbrush:
Airbrush neboli vzduchový štětec je malířská technika, která využívá proud stlačeného vzduchu k nanášení barvy. V našem případě samozřejmě jedlé potravinářské barvy. Výhodou je, že výsledný výrobek obsahuje jen malé množství barvy na povrchu. Můžete s ní jak stínovat, tak tvořit celistvý jednobarevný či vícebarevný nástřik a to jak na hmotu, ale také na krém.
Barvy jsou velmi koncentrované a lze s nimi, za pomoci klasického nebo vodního štětce, malovat na povrch modelovacích a potahovacích hmot.
Barvy ve spreji
Barvy se používají k rychlému dekorování povrchu dortů a zákusků či ozdob. Odstín zabarvení ovlivníte délkou a intenzitou aplikace. Je určena pro povrchy z krémů, polev, čokolády, hmot z fondánu nebo marcipánu.
Barvy ve spreji nabízíme jak klasické, tak perleťové nebo prachové.
Také u nás najdete barvy z kakaového másla a bílé čokolády, které vytváří sametový efekt. Používají se na chlazené nebo zmražené povrchy např. máslových krémů, fondánových hmot, marcipánu, zákusků, čokolády a dalších.
Před použitím je třeba barvu důkladně protřepat a ze vzdálenosti 15 – 20 cm aplikovat.
Jedlé fixy
Na dokreslení jemných detailů je určen jedlý fix. Jedinečný na vykreslení obličejů nebo obtažení obrysů na fondánových hmotách nebo jedlém papíru. Není určen na mastné a mokré povrchy.
Barvy na čokoládu
Jsou to gelové barvy na olejové bázi. Jsou určeny k barvení čokolády a krémů. Neředí je a neovlivňují jejich strukturu. Docílíte s nimi intenzivních barev.
Komentáře
Diskuze je prázdná.