Náš e-shop používá soubory cookie ke zlepšení Vašeho zážitku. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte, ale pokud si to přejete, můžete souhlasy upřesnit. Přečtěte si více
♥Formy frost Form u nás na e-shopu i v kamenné prodejně Jablonci nad Nisou ♥
Milovníci čokolády, univerzálních receptů a Makronek pozor! Máme pro vás recept na klasickou náplň do Makronek a dalších kreací z hořké čokolády, tzv. ganache.
Recept na náplň na cca 20 Makronek
150 g šlehačky
20 g másla
150 g hořké čokolády 60%
Rozpusť hořkou čokoládu.
Nahřej šlehačku s máslem téměř do bodu varu. Postupně přilij do čokolády. Smíchej stěrkou. Když je všechna tekutina zkombinovaná s máslem a s čokoládou, přendej do odměrky a rozmixuj úplně do hladka.
Uchovej ganache v plastové nádobě a zafrešuj. Dej do lednice dokud neztuhne. V zimě můžeš uchovat ganache na chladném místě.
Než ji použiješ, nech ji povolit v pokojové teplotě. Pak zapracuj ganache stěrkou dokud není hladká.
Tip: Naplněné Makronky můžeš uchovat až 5 dní v lednici, nebo měsíc v mrazáku. Než budeš degustovat, nech všechny Makronky povolit při pokojové teplotě, alespoň 20 minut.
Pár užitečných tipů k přípravě ganache:
Správná technika míchání je důležitá. Pěkně od středu a stěrkou. Nechceme tam dostat moc vzduchu.
Vytváříme tzv. emulzi. Mícháme dva tuky dohromady. Takže lijeme tekutinu postupně, až když je předchozí část dobře začleněná.
Nezapomeň na rozmixovaní tyčovým mixérem. Aby byla ganache krásně hladká, tento krok nevynechávej.
Zafrešuj, viz foto. Občas se nás ptáte, co to znamená. Potravinářskou fólií přikryjeme krém tak, že se ho fólie přímo dotýká. Potřebujeme zamezit přístup vzduchu a okorávání.
Nech pořádně ztuhnout v lednici. Několik hodin nebo přes noc. Čokoláda potřebuje krystalizovat a vše se dobře propojit.
Po vyjmutí z lednice je potřeba ganache stěrkou pěkně uhladit. Tento krok je také velmi důležitý.
Komentáře
Diskuze je prázdná.