Muffiny s duhovým krémem

30. 03. 2022, 00:59

Vaše oblíbené cupcakes nyní s duhovým krémem! Jako základ si můžete připravit svůj oblíbený piškot nebo použít můj návrh na klasický cupcake dort. Krém z mascarpone a husté smetany s lehkým citronovým aroma – není náročný na výrobu, drží tvar při zdobení cukrářským návlekem a zadkem. Krém je velmi chutný, ale nejlepší v den podávání. Pokud hledáte stabilnější krém, vyplatí se připravit jednoduchý máslový krém nebo máslový krém se švýcarskými pusinkami. Duhové cupcaky jsou nyní na přípravu ještě jednodušší :-). 

Ingredience na 9 cupcaků:

  • 110 g másla
  • 80 g jemného cukru
  • 110 g pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 lžička citronového extraktu

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a dáme stranou.

V míse mixéru ušlehejte máslo a cukr do světlé, nadýchané hmoty. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání míchejte, dokud se úplně nespojí. Přidejte suché ingredience, které jste nechali stranou, citronový extrakt a míchejte stěrkou, dokud se ingredience nespojí, ne již.

Plech na muffiny vyložte standardní velikostí plechů na muffiny, koláčky pokládejte do 3/4 jejich výšky. Pečeme asi 20 minut na 180ºC. Vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Taky*:

  • 750 g sýra mascarpone (3 balení)
  • 250 ml smetany 30 % nebo 36%
  • 1 lžička citronového extraktu
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 9 koktejlových třešní
  • barvy v pastě / gelu Wilton

Všechny ingredience by měly být chlazené.

Do mísy mixéru dejte mascarpone a hustou smetanu. Mícháme do zhoustnutí, ke konci mixování přisypeme prosátý moučkový cukr a přidáme extrakt (pozn.: ne moc dlouho, aby se hmota nevyvařila). Krém vychladíme na 30 minut v lednici.

Po uplynutí této doby rozdělte krém do 5 misek a na každou z nich naneste méně krému. Barvení vícebarevnými potravinářskými barvivy ve formě pasty / gelu (v kelímcích) jejich přidáním do každé misky se smetanou v malém množství (na špičku čajové lžičky) a promícháním.

Cukrářský sáček s kulatým zadkem naplníme prvním krémem (který máme nejvíce připravený) a okraje každého kelímku zmáčkneme po okrajích. Pruhy uvnitř naplňte krémem a vyrovnejte. Stejným způsobem vymačkejte zbylé krémové barvy, každý cupcake ozdobte koktejlovou třešničkou navrchu. Vychladit v lednici.

* Poznámka: ingredience na krém je dobré mít v zásobě navíc, kdyby vám došly (i když by nemělo :-).

Dobrou chuť :-).

 

            

 

 

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Náš e-shop používá soubory cookie ke zlepšení Vašeho zážitku. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte, ale pokud si to přejete, můžete souhlasy upřesnit.  Přečtěte si více


Pokud nesouhlasíte s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím se vším
Nastavit Cookies
NEsouhlasím